Sykkeltur rundt Gili Trawangan

SONY DSC
Det var godt med en aldri så liten ferie til Gili-øyene forrige uke. Til tross for litt sykdom her og der, greide de fleste av oss å gjøre det beste ut av det. Vi befant oss på Trawangan, én av de tre små øyene, sammen med mange andre studenter. Vi kom litt i etterkant av de andre så vi hadde det en smule roligere vil jeg tro. Vi bestemte oss for å sykle rundt øya. Det var tungvindt med tanke på all sanden som lå i veien, men det var en fin tur til tross. Vi stoppet også litt her og der både for å titte, handle og for å kjøle oss ned i vannkanten. Jeg tror ingen hadde timer på oss, men jeg vil tippe at vi brukte rundt nitti minutter på turen inkludert pausene.
SONY DSC

Kameraet var ikke alltid med, dessverre, men opplevelsene tror jeg vil sitte støpt i minnet. På strendene om kvelden kunne du se små, lysende blå alger som dukket opp hver gang du tråkket i sanden, akkurat som på film. Du kunne springe langs sjøkanten og algene visste akkurat hvor du hadde løpt hen. De eldste fotsporene ble svakere og forsvant etter hvert, men når bølgene strekte seg over sanden kom de til syne igjen. Dette må være paradis.
SONY DSC

SONY DSC SONY DSC SONY DSC
V
i prøvde oss også på en snorkel-tur utenfor øyene for å se på skilpadder. Det var så fint at jeg glemte helt hva vi egentlig så etter. Den følelsen når du bare kan ligge i vannoverflaten å titte på alt livet under deg, på alle fargene og på fiskene som danser. Du er helt i din egen verden, slapper av og drømmer deg bort, helt til instruktøren vinker til deg: “Få opp farta, vi har langt igjen!”  Du padler med beina, passer på å tømme snorkelen helt for vann før du tar et dypt pust, bikker hodet nedover, skyter opp beina bak deg og sklir sakte ned mot korallene. Oppdriften gjør at du kaver litt for å komme deg ned, men du er nærmere likevel. Du gjør en god observasjon over området og alle hulene hvor det befinner seg sjenerte fisker og begynner turen opp til overflaten igjen. Når du kommer opp er det bare å blåse ut så du får puste igjen. Så ligger du der og flyter med strømmen, og kanskje padler litt for å komme i riktig retning. Gule, blå, grønne, oransje, svarte, hvite, lilla fisker i alle slags mønstre og fasonger. Du svømmer videre og ser at bakken forsvinner under deg. Der fremme svømmer de andre som om de hang i løse luften. Det er mørkere og mørkere jo lengre ned du søker blikket og du har ikke peiling på hvor langt det er ned, ned til ingenting, til mørket, til sjølivet. Hey, en skilpadde! Den svømmer på bånn for å lete etter mat, helt alene, godt kamuflert. Du vil bare nyte synet så lenge du kan, av livet der nede. Av det livet du nå har fått observert uten å ta del i. Dette er paradis!

SONY DSC


Skolen har begynt på igjen og det er full rulle med eksamener på hele gjengen. I går kjørte vi på scooter-tur for å se litt rundt, samtidig som vi dro i kulturparken, GWK. Kommer bilder derfra også! Man merker at turen har en slutt når pengene minker og man blir klarere på å kjøpe det billigste av mat, og ikke sløse for mye. Man føler av og til at man ikke strekker til, for alt skal gjøres på en gang og ting går ikke som planlagt hele tiden. Og med nordmenn på besøk skal mye oppleves på kort tid, og da sier man ikke nei til å være med!

– Lise Dybvik

2 Replies to “Sykkeltur rundt Gili Trawangan”

    1. Tusen takk, Turid. Det er godt og høre, lov å drømme seg bort av og til hihi. Håper stormen går hus forbi og at regnet ikke tar med seg for mye! Regner med å få med meg en bra konsert utover vinteren :) Du får hilse så mye og tyne dem litt mer, jeg har store forventninger ^^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s