Delfin-jakt (Nord-Bali)

SONY DSC

Fredagskveld dro vi fra skolen med en fire timers busstur i vente. På veien til Nord-Bali stoppet vi ved en kaffeplantasje for litt kaffesmaking. De hadde mange sorter te og kaffe, og attpåtil litt sjokolade. Verdens dyreste kaffe, Kopi Luwak, ble også servert mot en sum rupiah. Grunnen til at Kopi Luwak er så dyr, er fordi den er så vanskelig å produsere. Det som blir gjort er at en asiatisk palmesivett spiser kaffebær som går gjennom fordøyelsessystemet slik at bønnene blir tilsatt enzymer som igjen gjør smaken slik den er. Kaffebønnene kommer ut med avføringen uten kjøttet fra bæra. Vi ble fortalt at denne prosessen gjerne skjer tre ganger for akkurat de samme kaffebønnene. På grunn av dette kaller mange kaffen for poo-poo-coffee. 

SONY DSC
Lørdagen starta så tidlig som halv seks om morgenen for så å sette oss i båtene for å få med oss soloppgangen. Det var merkelig kjølig før sola stod opp, men det kom seg med timene. I begynnelsen så alt ut til å være en stor skuffelse, men føreren av båten vår var utrolig flink til å registrere hvor delfinene befant seg til enhver tid. Vi var et ganske langt stykke unna Lovina da det begynte å dukke opp et par delfiner. Da alle de andre båtene rettet snuten innover mot øya igjen, fikk vi med oss bøttevis med delfiner. Det gjorde plutselig ikke noe lenger at vi ble alt for sen tilbake, selv om vi lengtet etter frokost. Det var herlig å være på sjøen igjen, på båttur, noe jeg så absolutt har savnet.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Vi prøvde oss også på litt snorkling ute med revet og fikk sett mange småfisker i forskjellige farger. Til tross for litt dårlig utstyr hadde jeg ikke takket nei til en tur til. Undervannskamera stod ikke på min ønskeliste i fjor, så det ble nok ingen bilder av småfiskene. Etter hvert kommer jeg til å legge ut flere bilder fra Nord-Bali. Da får du se litt apekatter, slanger og bilder fra fossefall-turen.

SONY DSC SONY DSC

SONY DSCSONY DSC


Første eksamen overstått, fem igjen. Gjenstående denne uken er Ex.fac og flerkulturell før ukefri med en tur til Gili-øyene. Tjuefemte oktober er planen å reise til Nusa Dua for å være med på Bali Pink Ribbon Walk. 

– Lise Dybvik 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s