Ingen badestudie

I løpet av det siste året har utenlandssemester blitt referert til som badestudier i stor grad. Både fra utenforstående politikere og studentene selv. Ja, vi bader, ja vi soler oss, ja vi gjør på mye “tull” og ja, vi legger fra oss bøkene når vi er slitne. Hvor mye vi legger vekt på studiene er opp til oss, men det hadde vært like mye opp til oss om vi satt på Universitetet i Oslo, Høgskolen i Telemark eller hvor enn det måtte være. Mulighetene er så mye større når man tar et semester i utlandet. Du lærer, du oppdager, du blir påvirket og du blir forandret. Selv om vi bader og soler oss har vi arbeidskrav som må leveres, og selv om vi gjør mye “tull” skal vi også bestå eksamen. SONY DSC

Vi gjør mye gøy imellom studiene, som å kjøre tube eller paragliding, og de avbrekkene vi kan få, tar vi i mot med strak arm. Når du har så mye du må kunne på kort tid er det greit å få blodet til å boble litt igjen. På ett tidspunkt får man nok av Platon, Aristoteles, Popper, Weber og Durkheim. Når det ikke er mulig å kunne hulelignelsen noe bedre, er det på tide med en pause. Det er akkurat det jeg skal unne meg nå; En pause jeg skal pakke meg klar for og som varer hele helgen. I kveld drar vi nemlig til Nord-Bali for å være med på diverse aktiviteter. Det er en merkelig følelse å skulle dra fra huset vårt til et annet sted på Bali. Samtidig er det rart at turen tar bare rundt tre timer med bil når det er helt på andre siden av øya. I tillegg blir det varmere til lenger nord vi er i Bali fordi vi nærmer oss ekvator.

SONY DSC

Når vi hadde norske dager her på skolen var det noe som fikk min oppmerksomhet. Nemlig et volleyball-lag kalt team badestudie bestående av jenter i rosa badearmer og flyteringer. Jeg fikk inntrykk av at det skulle fremheves at de faktisk hadde lært noe her på Bali, og at man ikke skal tulle med “badestudiene”. Jeg likte ideen kjempegodt som en klaps i trynet på alle de som er negative til et semester i utlandet. Jeg forstår mange av poengene som blir lagt fram, men enkelte studenter trenger faktisk en slik plass for å komme seg igjennom for eksempel Ex.phil og Ex.fac. istedenfor å sitte på en tørr skolebenk i kalde Norge hvor du får hodepine av mindre.

Jeg kommer til å legge ut flere bilder fra Norske Dager (idrettturneringen vi hadde for en stund tilbake) etter hvert som jeg blir ferdig med litt oppgaver. Vi har eksamener mandag, onsdag og fredag før vi får uke-fri fra skolen.

-Lise Dybvik

2 Replies to “Ingen badestudie”

  1. Det høres så rett ut det du beskriver. Om du sitter der og jeg sitter her å studerer er vel det samme, og om jeg sitter her og ikke jobber med skole på en uke og du sitter der og ikke jobber med skolearbeid på en uke – hva er egentlig forskjellen? Jeg kan ikke se noe som kan pekes ut negativt i forhold til det å studere i utlandet, i alle fall.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s