Kulturbali

Det er så rart og se hvor forskjellig folk lever rundt om i verden. Mange er preget av fattigdom, mens andre er bekymret for hvilken topp som passer til den lyse boyfriend-buksa. Innbyggerne på Bali er kjent for alltid å være blide, i alle fall så lenge de er utenfor hjemmet. I frykt for å støtte meg på stereotypen må jeg likevel nevne at de blir regnet for å være ganske overtroiske. I følge litt tips fra Wikipedia er omtrent nitti prosent av befolkningen i provinsen hinduister. Likevel bruker de et litt mildere kastesystem enn for eksempel India og religionen er delvis påvirket av buddhistisk livsfilosofi. Etter å ha lest gjennom en del Bali-blogger har jeg også skjønt at å gi offergaver er en viktig del av hverdagen deres.Som du kan se i videoen er balinesere opptatt av kunst i form av skulpturer, templer, dans, musikk, malinger og så videre. Uten å banne blindt på noe tror jeg kanskje at kunsten er en måte å komme i kontakt med den spirituelle verdenen.

Slik jeg har forstått det finnes det flere områder der du skal være forsiktig med hva du har på deg. Det vil si, du må dekke skuldre og mage. Mye handler kanskje om å respektere religionene og generelt de rundt. Kulturen er totalt annerledes fra vår egen. Og det vil jeg tørre å påstå før jeg engang har vært der. Etter å ha sett litt videoer og bilder føler jeg at Norges kulturliv bare graver seg nedover jorden og gjemmer seg. Vi har jo selvfølgelig mange former for særtrekk i vår levemåte, og kanskje er det bare fordi det er så annerledes at kulturen deres blir så rik? På radioen seneste i natt hørte jeg Didrik Solli Tangen si at Bali er ganske likt Norge, bare med mye mer trafikk. Vi får bare se da. 

Jeg tror man bare kan glemme å være på Bali uten å få med seg minst én seremoni. Det går ikke å telle på to hender hvor mange ritualer som blir gjort i løpet av livet. Samtidig har balineserne dager hvor de hyller blant annet alt som er laget av metall, trær som bærer frukt, husdyr. Utenkelig for noen av oss, men dette er altså bare en liten del. Jeg gleder meg til å få lære mer om kulturen, prøve å være en del av den, og forhåpentligvis finne ut mer av bakgrunnen deres. Jeg har høye forventninger og tror at Bali er helt riktig plass å studere kulturforståelse på. 

7 DAGER

Kilder: 

http://www.balispirit.com/events/bali_ceremony_ritual.html

http://no.wikipedia.org/wiki/Bali#Religion

One Reply to “Kulturbali”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s