Udugelige tomatkoker

SONY DSC

Jeg må innrømme at tomater ser utrolig godt ut. Det er bare det at smaksløkene mine har bestemt seg for at dette ikke skal i magen min. For et par dager siden kastet jeg meg i en utfordring. Jeg ville lage noe mat, og når jeg vil lage mat så skal det være skikkelig. Problemet er at det ikke alltid blir så skikkelig som jeg håpte på. Man kan si at spesiell mat hos meg er en sjelden vare. Nå var det vel ikke akkurat så veldig spesiell middagsrett jeg skulle lage da, men jeg klarte å klusse det til likevel. Operasjon Tomatsuppe fra scratch ble en fiasko. Jeg som tenkte jeg skulle vise steg for steg hvordan man lagde denne suppa, som jeg har hørt skal være veldig god. Men, den dreit jeg fint i. 

SONY DSCDet gikk veldig fint i begynnelsen skjønner du. Jeg trodde aldri man kunne få så mye saft ut av en tomat, men hvis du moser (trykker, skviser, banker) den lenge nok, så skal du se! Alt gikk bra helt til jeg skulle tilsette det enkleste mamma har i skuffene, nemlig mel og litt sukker. Etter denne operasjonen har jeg lært at litt sukker ikke betyr 4 spiseskjeer. Dette syntes jeg var rimelig for å få bort den skarpe tomatsmaken. Jeg vet hva du tenker; wow, hun kan faktisk ikke å lage mat. Og vet dere hva? Det er helt korrekt! Jeg har rett og slett ikke peiling. Men, jeg kan da ikke være den enes..JO FORRESTEN! På dette nivået tror jeg faktisk det. Noen ganger tenker jeg, skulle jeg egentlig være gutt? Jeg sier ikke at mannfolk (guttefanter) ikke kan og kokkelere, men let’s face it, jeg er ikke akkurat noe kjerringemne. Mamma er enig!

SONY DSCForresten, til de som ikke visste det. Tomat på kneet hører med når man lager hjemmelaget tomatsuppe. Intet annet er godt nok. (Se forresten den nydelige fotlenka jeg fikk av søstern i bursdagsgave. Hun har laget den heeelt selv.)

SONY DSC

I ain’t gonna lie… Mami mått steppe inn på slutten der for jeg har aldri smakt noe gale med tomat i, og det kommer fra ei som sterkt misliker tomat. Beklager mørkt bilde, vi bestemte oss for en gangs skyld å stenge sola ute. Mamma, med sine magiske kokke-hender, klarte å reparere suppa. Lillebror syntes den var “kjempegod.. men.. den var veldig søt?” Skjønner ikke hva han prater om jeg. 

-Lise Dybvik

One Reply to “Udugelige tomatkoker”

  1. Jeg kan informere deg om at du ikke er den eneste, og samtidig ønske deg velkommen i klubben for oss som er SYKT DÅRLIGE på kjøkkenet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s