Liebster Award

Line bak Sjefenogjeg har tildelt en Liebster Award til meg! Det er ordentlig gøy å få en slik anerkjennelse når man så vidt har begynt her inne. Men spennende er det likevel, og jeg har fått noen artige spørsmål å svare på. For en ære!

Hva skulle du ønske du kunne som du ikke kan, og hvorfor?
– O la la! Beat-boxing er noe av det desidert kuleste som finnes. Det står så høyt på listen at jeg ikke engang klarer å beskrive det med ord. Men, det er stor forskjell på bra, og ikke bra beat-boxing, just sayin’. 

Hvis du kunne velge fritt, hvilken kjent person ville du hatt som din beste venn?
– Må jeg velge én? Jeg har en liste… neida, joda. Jeg skriver dem opp, så kan du velge for meg hvem jeg liker best?
1. Jennifer Aniston – Fineste dama i to sko og med en råbra personlighet, for ikke å snakke om acting skills.
2. Skylar Astin – Tidenes mest sjarmerende skuespiller.
3. Ellen DeGeneres – Finnes det noen kulere?
4. Zooey Deschanel – Sær (råååå) type som gjør at jeg ikke føler meg som en numbskull hele tiden.

Ville du valgt mobiltelefon eller vaskemaskin? Hvorfor?
– Heh… er dette et lurespørsmål? Jeg kunne godt ha kuttet ut alt på telefonen som bare er til for underholdningen sin skyld, men å kuttet den ut helt? Jeg tror svaret mitt varierer ettersom når spørsmålet stilles. Akkurat nå vil jeg bare kaste telefonen langt til ***, og jeg har jo akkurat vaska klær så hvis jeg kvittet meg med vaskemaskinen ville det tatt en stund før jeg rakk og angre på det. Jeg må innrømme.. dette er faktisk det vanskeligste spørsmålet jeg har fått på en stund. Argumentene danser swing oppi hodet mitt. Pass? Klær kan jo vaskes i elva også da, som på gamlemåten. Jeg går for telefonen jeg.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg til en øde øy? Hvorfor?
– Tricky tricky. Jeg ville tatt med meg følgende:
1. En kniv – så kanskje jeg kunne sløyd litt fisk hvis jeg noen gang fikk tak i det, og for første gang smake ekte kokosmelk.
2. Et lite badebasseng – Jepp, det stemmer. Du vet sånn opplåsbart basseng som tar en evighet og få varmet opp vannet i. Jeg kunne enkelt fylt den med sjøvann og padlet oppi der, og kanskje sovnet uten å være redd for å drukne. I tillegg slipper jeg alle de ekle greierne som finnes i havet (mest sannsynlig ikke like mye som jeg ser for meg), pluss at jeg kan tømme den og bruke den som seng når jeg skal sove. Nå følte jeg meg forresten utrolig smart.
3. En stor god bok – En jeg kunne lest om og om igjen. For eksempel Life of Pi. Eller nei, stryk den… jeg skal jo på en øde øy Jeez. 

Hva er dine beste tips til en tilnærmet perfekt helg?
– Hmm.. Jeg må si helt ærlig at jeg ikke har peiling. Jeg kunne sagt noe så klisjé-aktig som at jeg elsker å tulle meg inn i teppet, drikke kakao og se på tv-serier. Eller på den andre siden: danse med hæla i taket på lørdagen og synes synd på meg selv søndagen. Det varierer mye hva som skal til for at helgen min blir bra. En helg der jeg kanskje hadde både fri fra jobb, fri fra lekser, og samtidig hadde mye å gjøre. Jeg er en rastløs sjel, men samtidig liker jeg meg godt i eget selskap. De dagene hvor jeg kan stenge alt annet ute er gull verdt, men det er også de dagene jeg tilbringer med enten familie eller venner. En biltur hadde jeg heller ikke klaget på, for jeg trives godt jeg, i den tyske metallboksen med hjul.

6. Hvilken dessert er din favoritt?
– Hamana-hamana-hamana, sa du søtsaker sa du? Jeg spiser det meste som inneholder sukker, men favoritten er kanskje sjokoladekaken eller gulrotkaken på Lyspunktet i Ålesund. Men, brownies a la tante Gunns oppskrift er som å komme til himmelen. Det høres ut som jeg er et ordentlig sjokoladekakemonster, men jeg kan egentlig ikke fordra andre sjokoladekaker. Med andre ord: hvis jeg spiser opp et helt stykke av mesterverket ditt er du godkjent (med ekstra stjerne i boka). Åh! Pavlova er også nydelig godt. Man, jeg er ubeslutsom!

7. Hva slags bøker leser du (om du liker å lese bøker, da)?
– Jeg tror egentlig jeg leser det meste av bøker, men jeg har mine kriterier: Dersom boka ikke har begynt å bli spennende fra side 3 kan du bare glemme det, spesielt hvis jeg ikke klarer å hente frem noe poeng. Jeg er så utrolig glad i å lese og holder meg kanskje mest til kriminalromaner og ett eller annet innenfor psykologi. Det kan for eksempel være en god blanding av skrekk og handling med psykotiske mennesker. Det høres ganske sært ut, men jeg liker hvordan synspunkter spiller inn på en roman. Tenk deg at livet ditt skulle forklares utfra noen andres øyne. – Det hadde ikke vært i nærheten av din egen oppfatning, mest sannsynlig. Og, engelsk er best ingen protest!

8. Foretrekker du buss eller tog?
– Hadde jeg selv hatt tilgang til tog ville jeg brukt det mye oftere. Buss er så bråkete og man må hele tiden sitte å kjenne på hver eneste sving og nedbremsing. Med tanke på hvor dårlige veier vi har i Norge, hadde jeg soleklart gått for tog. Det går jo som på skinner (tåpelig). Jeg er ganske vant til å ta bussen så det er igrunn ikke noe problem, men som typen sa når vi reiste til Oslo: “Tog e så sytalaust..”

9. Hvis du kunne gjort om på noe du angrer på at du gjorde/ikke gjorde, hva ville det vært og hva hadde du gjort?
– Dersom jeg kunne gjort om på noe, hadde jeg garantert fortsatt med dansing. Å danse er noe av det gøyeste som finnes, og det får meg virkelig til å føle meg bra. Det hender noen ganger at jeg dekker til alle vinduer og danser til all mulig slags musikk som finnes på spotify-listene mine. Det å være med på sportsdansen og danse selskapsdans er noe av det jeg savner mest, og jeg drømmer ofte om å starte på igjen, selv om det kanskje hadde vært litt risky med tanke på glemte danseferdigheter.

10. Hvordan ser en vanlig dag ut hos deg/dere?
– Er det noe jeg forbinder med vanlig, så er det kjedelig. Kanskje fordi “vanlig” skjer så ofte? På en vanlig dag sitter jeg på bussen med musikk på ørene. Jeg tenker på menneskene rundt meg; Tror du jeg noen gang kommer til å ha en samtale med noen av dem? Jeg sovner etter hvert i meget merkelige stillinger som gjør at nakken ofte verker resten av dagen. Etter skoledagen prøver jeg å sove meg hjemover også, til tross for at fagbøkene i sekken skriker til meg: “Les meg nå, så slipper du senere.” Jeg kommer hjem, henger jakka på stolen og setter meg enten på rommet for å se serier, eller på kjøkkenet for å gjøre lekser. Setter jeg meg ned med leksene blir jeg som regel sittende ved kjøkkenbordet hele dagen, og ser jeg på serier skjer dette også vanligvis hele dagen.

Puh! Nå var det vel min tur å stille noen spørsmål til de neste som skal få Liebster Award. Jeg er jo som sagt nokså fersk her inne, men har likevel rukket å fått noen gode inntrykk fra velskrevne blogger. Her kommer i alle fall de som skal få tenke så hjernen knirker på de neste spørsmålene:

Ingrid Lund – Ingrid konverterte til Islam for noen år siden og skriver om sitt liv som norsk muslim. For Ingrid er det ikke mye som er tabu og hun skriver for å skape tanker rundt aktuelle emner og er samtidig flink til å variere med dagligdagse hendelser. Jenta skriver utrolig bra!

Vinterverket – Dette er en artig en folkens. Mammabloggeren skriver veldig interessant om alt fra brunostforbudet i Horten til merkeklærhysteri. Jeg synes det er så gøy å lese fordi jeg kan si meg enig i så mye som blir sagt. Og de beste man finner er vel de som deler samme holdninger og verdier som en selv?

Superpapsen – En ny vri. Det er veldig sjeldent at man finner fram til pappabloggere, men hvorfor er det sånn? Pappaen til Thelma og Ellie får meg til å tenke: Hvorfor finnes det ikke mange flere fedre der ute som blogger? Det er rett og slett koselig å se små barnegleder bli fremstilt på en sånn måte som denne fyren gjør. Bloggen er underholdende med barnas gulløyeblikk i fokus.

And so on.. Da var det på tide å offentliggjøre noen nye spørsmål til disse tre flinke skribentene. Håper de vil ta utfordringen, og gi prisen videre til 3 andre som ikke har fått den fra før. Kyssklappklem.

Hvis du skulle tilegne deg noe nytt å gjøre fast i én uke, hva ville det vært?

Hva heter den beste boken du har lest, noensinne?

Dersom du fikk et helt nytt rom og dekorere, som skulle være bare ditt, hvordan ville det sett ut ferdig?

Hvis du skulle ha forfattet livet ditt som det er nå, hva ville vært tittelen på boka?

Hva skulle du ønske du kunne, som du ikke kan?

Fortell om noe du ser fram til.

Hvis huset ditt er totalt kamuflert i rot og det ringer på døra, hva gjør du da?

Lykke til!
-Lise Dybvik

4 Replies to “Liebster Award”

  1. Håhå, nå må jeg si meg rimelig fornøyd med spørsmålene mine – men det er jo fordi du svarte RÅBRA! Måtte le noen ganger da, for å si det sånn :P

    Og angående spørsmål to, jeg kom til alternativ tre og tenkte YEZ, Ellen er best! Men så kom jeg til Zooey og så ble jeg skikkelig usikker, hvem er egentlig best av de to fantastiske kvinnene?!

    1. Fantastisk! :D
      Hehehe, det er utrolig vanskelig å velge mellom de to! Herlige personligheter på dem begge. Jeg tror jeg må la spørsmålet surre litt i hodet mitt før jeg har sjans til å besvare det :P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s