Det gode liv

SONY DSC

Hva er det egentlig som definerer lykken? Hva gjør deg lykkelig? – Dette var spørsmålene vi fikk i sosialkunnskap i dag. Vi fikk hver sin lapp der vi skulle skrive to-tre ting som gjorde eller kunne gjøre oss lykkelige nå eller senere. Vanligvis setter jeg opp en sperre når folk spør slike spørsmål. Det er jo bare å komme opp med noe, men jeg får en ekkel følelse i magen, har mest lyst til å bare gå. Jeg satt likevel igjen å prøvde å komme på tre ting som kunne gjøre meg lykkelig. Det fikk gå. Jeg har vært i mitt filosofiske hjørne i dag og tenkt, hva er det som faktisk gjør meg lykkelig?

Fakta er, jeg har ikke sjans til å sette ord på det å være lykkelig. Hvordan det defineres er vel opp til hver enkelt person.. Jeg vet i alle fall at det å reise gjør meg glad. Ikke (bare) fordi jeg vil til varmere strøk, men fordi jeg elsker å oppleve nye ting, nye steder, nye attraksjoner og skape minner for livet. En flytur eller togtur (buss er kjedelig) innenfor landegrensene også, helt supert. “These wings are made to fly” hørte jeg akkurat på radioen, Oh yes! Jeg drømmer stadig om å komme meg bort herfra, til nye steder, men det kreves litt av meg først. Jeg “må” fullføre videregående, jeg “må” tjene nok penger til videre studier for å kunne jobbe med det jeg vil, fotografi.

Det er så forskjellig hva jeg får høre av andre når jeg sier det. Jeg vil jobbe som fotograf. Jeg har fått mange klask i trynet som sier “Er du klar over hvor lite du kommer til å tjene? Det er utrolig vanskelig og komme seg langt innen fotografi. De fleste har et kamera, hvordan skal du slå igjennom? Lykke til… Og hvordan skal du kunne leve av det?” Svaret er, jeg har ingen anelse. Men jeg skal prøve. Jeg satser. Så kan vi se hvem som er mest lykkelig, jeg som gjør det jeg elsker, eller den som tjener en million i året? Samtidig har jeg fått mye støtte og flotte tilbakemeldinger, så er det sagt. Det er ikke godt å si hvor jeg ender opp, men jeg har lovt meg selv å ikke kaste bort utdanningen. Aldri. Utdanning er for meg en del av reisen, en del av reisen som gjør meg glad, som gjør at jeg får oppleve nye ting. Det går alltids ann å gjøre utdanningen interessant.
Anyway – Noen lurer kanskje på hva jeg skrev på lappen på skolen i dag.. Ikke overraskende var det ene: å reise. De andre var om farmor ble frisk og at de rundt meg har det bra. Jeg hater å vite at noen ikke har det bra. La meg få snakke med deg, lille pus..

Jeg har aldri vært den som har ønsket meg store, flotte, dyre greiene, men den som heller setter pris på de små tingene. Jeg tror at “de store, dyre” bare gjør oss glad for en liten stund. Spesielt dersom man stadig får mye i hendene. Fyi, uansett hvor mye jeg prater om “det gode liv”, så er det ikke slik at man alltid har det bra tjuefiresju. Vil oppfordre til å lese et veldig inspirerende innlegg om akkurat det her: Det er okå å ikke ha det okå
Jeg skal avslutte med å spørre samme vanskelige spørsmålet til dere.. Hva gjør deg lykkelig?

Ooh, forresten! Måå bare ha med at mamsen lagde en nydelig pastasalat(?) tidligere i dag. Gi meg mat, jeg elsker deg.
– Lise Dybvik

8 Replies to “Det gode liv”

 1. Drøm store drømmer, det er lov. Verden vil også forandre seg på den tiden du bruker på utdannelse, kanskje blir kunstnere (fotografer) verdsett på en anne måte om noen år. Stå på Lise
  ;-)

 2. Aw, tusen takk for link :)
  Det som gjer mej lykkelig e 1. samme som dej; å reise å oppleve ting ej ikkje he opplevd før. Sjå andre sine kultura og ta del i det, og steppe utafor min egen komfortsone. 2. Lykkelige øyeblikk, f.eks på strandkanten rundt et bål me venna og fjas, eller aleine på en fjelltopp med breathtaking natur og nr 3. sommern. Sol og varme!

 3. Digger at du har valgt å satse selv om verden rundt deg er teite og sier “nei”! Følg drømmen, lev livet, plutselig står du der med skjegget i postkassa (jada, alle barnløse får høre det fra meg skjønner du..). Og selv om du møter en utfordring eller to på veien, fortsett likevel (man kan jo selvfølgelig reise alt man vil selv om man er alenemor!).
  Jeg blir lykkelig av å reise (altså selve fly- eller togturen, ikke fullt så mye reisemålet), av uendelig mange små ting i hverdagen (lukten av fyring i lufta når det endelig har kommet frost for eksempel), og av å være ute så mye som mulig uansett vær (men det er jeg ekstremt dårlig på).

  1. Hihi, I will do :) Du har rett, man må nesten bare ta en dag av gangen og sette pris på det man har her og nu. psst.. jeg er heller ikke flink nok til å være ute uansett vær :P

   1. :)
    Jeg er heldig sånn sett, Kasper elsker å være ute og det er vanskelig å si nei når han står der og banker på ytterdøra :P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s